2012. október 25., csütörtök

Csináld magad: világító szőnyeg

Ha éppen világító szőnyegre lenne szükséged :) (miért ne), mert sokat mászkálsz éjszaka a mosdóba, vagy a picihez, megmutatom, hogyan csináld.

Szükséges hozzá fénykábel, neonkábel, vagy fényszalag, kinek melyik tetszik. Vastag kötélszerű fonal, és nagy horgolótű. 
Középről kiindulva kis hurkot kell késziteni, majd spirálisan körbe kell horgolni a fénykábelt talán kispálcákkal, ahogy a képen is látszik. Ha úgy érzed, a végéhez érkeztél, a fonalat el kell dolgozni és elvágni. Már csak egy konnektor kell a közelben, és lehet élvezni a látványt. 

Aki tud horgolni, az biztosan jól fog szórakozni és közben még alkot is. Aki meg nem, az ... próbálgassa. Jó munkát hozzá. 


A teljes cikk a DettyDesign oldalon olvasható.

3 megjegyzés:

  1. Kedves Bernadett! Nagyon tetszik ez az ötlet. Éppen hasonló megoldáson törtem a fejem, hogy mivel lehetne halvány éjszakai fénnyel világitani, ha éjjel felkelek. A fali megoldás nem jó, mert kiveri a szememből az álmot és nem tudok visszaaludni. De ez használható megoldásnak tűnik.
    köszönöm.

    VálaszTörlés
  2. Ja, és nagyon tetszik az új blog design. :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon kedves vagy, köszönöm. A szőnyeg ötlet nem az enyém, sajnos, de jónak találom. Ha van kérdésed, tedd fel nyugodtan, szivesen segitek.

    VálaszTörlés